Customize Consent Preferences

We use cookies to help you navigate efficiently and perform certain functions. You will find detailed information about all cookies under each consent category below.

The cookies that are categorized as "Necessary" are stored on your browser as they are essential for enabling the basic functionalities of the site. ... 

Always Active

Necessary cookies are required to enable the basic features of this site, such as providing secure log-in or adjusting your consent preferences. These cookies do not store any personally identifiable data.

No cookies to display.

Functional cookies help perform certain functionalities like sharing the content of the website on social media platforms, collecting feedback, and other third-party features.

No cookies to display.

Analytical cookies are used to understand how visitors interact with the website. These cookies help provide information on metrics such as the number of visitors, bounce rate, traffic source, etc.

No cookies to display.

Performance cookies are used to understand and analyze the key performance indexes of the website which helps in delivering a better user experience for the visitors.

No cookies to display.

Advertisement cookies are used to provide visitors with customized advertisements based on the pages you visited previously and to analyze the effectiveness of the ad campaigns.

No cookies to display.

Taormina (ME), inaugurata la prima edizione di “Sicilia in Dolce”: kermesse su vini dolci, passiti, fortificati siciliani e dolci della tradizione siciliana

Cerimonia d’inaugurazione questa mattina al Palazzo dei Congressi di Taormina della prima edizione di “Sicilia in Dolce”, evento organizzato dalla locale sezione AIS, per valorizzare i vini dolci, passiti e fortificati siciliani serviti in abbinamento ai dolci della tradizione regionale.

Presenti al taglio del nastro Salvatore Barbagallo, assessore regionale all’agricoltura e allo sviluppo rurale e della pesca nel Mediterraneo, Antonino Lo Monaco, vicesindaco di Taormina, in rappresentanza del Primo Cittadino Cateno De Luca e alcuni componenti di AIS Sicilia e AIS Taormina.

L’evento, iniziato con un convegno di apertura dal titolo  “Dolce sapidità. Il solido equilibrio degli appassimenti siciliani tra fattori antropici, storie e tradizioni dell’isola”,  proseguirà per l’intera giornata con tre masterclass e dei banchi d’assaggio con la presenza di più di cinquanta cantine e trenta pasticcerie.

 

 

Related posts